headerbg bl

Welkom

Ambrazar

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Aan de rand van België'.

Opnieuw dit jaar, zijn er gratis workshops van Raakvlak om 19 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van gevonden archeologisch afval worden de eet- en leefgewoontes van onze voorouders op een speelse wijze in beeld gebracht en wordt er een link gelegd met ons huidig voedingspatroon en afvalbeleid.

Het optreden van Ambrazar start om 20 uur.

Deze Brugse vijfkoppige folky-boys-band blijkt niet enkel stevig geworteld in de klei van het Brugse ommeland, maar is, vanuit een traditie van straatmuziek ‘op de Brugse kasseien’,  gekneed in het omgaan met een publiek van alle continenten…

Reeds van bij hun ontstaan brengen ze hun  eigen gecomponeerde nummers, meestal enkel instrumentaal,  soms ontroerend, breekbaar  gezongen. In een opeenvolging van intieme mazurka’s, opzwepende jiggs en polka’s,  verstilde andro’s of  weemoedige walsjes  - ontsproten aan het klateren van een nieuwe liefde of het verdriet van een verloren belofte- …  gaan ze stilaan nieuwe meer jazzgeoriënteerde paden op,  vaak met een knipoog naar de Balkan of met enige repetitieve, minimalistische inslag.

Het samenspel van twee accordeons, viool, contrabas, tin-whistle en gitaar brengt niet enkel een eigen klankpallet, maar ook vertederende ‘ambiance’.  Gezien meerderen onder hen niet enkel volksdansers, maar ook tangodansers zijn, nodigt hun muziek met veel overtuiging  ‘ten dans’ uit. Toch blijven ook de meeste liefhebbers van luistermuziek geboeid door de nummers, … die van bij aanvang passioneel aangrijpen of speels verwonderen.

Muzikanten

Simon Vandeginste: diatonische accordeon, tin-whistle & low whistle,  gitaar en zang
Haroen Smis: klavieraccordeon
Uther Smis: viool
Niels Dereere: gitaar


Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.