headerbg bl

Welkom

van-dale-zijkant


Eerste Johan Hendrik van Daledictee Sluis op zaterdag 7 april 2018 om 13.30 uur

Een beetje taalstad heeft een dictee. En Sluis is niet zo maar een taalstad, Sluis is de stad van Johan Hendrik van Dale. Daarom wordt op zaterdag 7 april 2018 het eerste Johan Hendrik van Dale dictee gehouden in de historische raadszaal van het Belfort in Sluis.

De organisatie ligt in handen van enkele dicteeliefhebbers, de Stichting Johan Hendrik van Dale en de gemeente Sluis. Het dictee wordt geschreven door dicteedeskundige Rein Leentfaar en voorgelezen door burgemeester Marga Vermue. Door deelname maakt u kans op een mooie prijs.

Categorieën

Het dictee is ingedeeld in drie categorieën:

  1. kinderen t/m groep 8 (12 jaar)
  2. liefhebbers (vanaf 12 jaar)
  3. specialisten (vanaf 12 jaar)

Iedere groep krijgt zijn eigen dictee.

Programma

Het dictee voor groep 1 vindt zaterdag 7 april ‘s ochtends plaats van 10.30 tot 11.30 uur. Daarna worden de dictees gecorrigeerd door een deskundige jury. Vervolgens is er de feestelijke prijsuitreiking. Het einde van het kinderdictee is rond 13.00 uur. De liefhebbers en specialisten zijn vanaf 13.30 aan de beurt. De jurering en de prijsuitreiking eindigen rond 16.00 uur.

Vooraf, tijdens de jurering en na afloop worden de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje.

Deelname en prijzen

De deelname is gratis. Er zijn voor elke categorie een eerste, tweede en derde prijs. Voor elke deelnemer is er bovendien een aanmoedigingsprijs. Het aantal plaatsen is beperkt; schrijft u zich dus snel in!

Informatie en inschrijven

Verdere informatie en inschrijving vóór 25 maart 2018 via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na de inschrijving krijgt u een bevestiging van deelname en verdere aanwijzingen.


Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.