WelkomWoensdag 28 maart 2018 organiseren de Stichting Johan Hendrik van Dale en de SCEZ een lezing over familienamen in Zeeland.

magda devosProf. dr. Magda Devos (UGent) neemt ons mee naar een ver verleden, om ons het ontstaan van familienamen uit te leggen. In de lezing wordt ingegaan op de grote verscheidenheid in onze familienamen en op de moeilijkheden die we ondervinden om de oorspronkelijke betekenis van familienamen bloot te leggen. De spreekster zal ook ingaan op de betekenis van een aantal in de streek courant voorkomende familienamen.

Lezing op verzoek

Deze lezing kwam er op verzoek van enkele deelnemers aan het symposium over familienamen vorig jaar. Magda Devos lichtte daar kort toe hoe familienamen zijn ontstaan. Omdat er zoveel meer over te vertellen is, bieden de Stichting Johan Hendrik van Dale en de SCEZ hierover een avondvullende lezing aan.

Verhalen vertellen

Omdat de SCEZ in maart ook een lange Zeeuwse vertelweek organiseert, zal Anita Maas-Tournois ons als tussendoortje enkele Zeeuwse verhalen vertellen. Of die iets met namen te maken hebben, hoort u die avond.

Algemene gegevens en reservering

Locatie: Raadzaal van het Belfort, Groote Markt 1 in Sluis

Tijden:

19.30 uur: Inloop met koffie en thee
20.00 uur: Aanvang lezing

Toegangskosten: 5 euro.

Reserveren

VVV sluis, +31 (0)117-461700 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie: adviseur streektalen, Veronique De Tier, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vol = vol - Als u snel inschrijft, maakt u kans dat de herkomst van uw eigen familienaam in de lezing wordt toegelicht.


Afdrukken