headerbg bl

Welkom

Folkgroep Malahide

Folkgroep Malahide

De band is ontstaan in 1999 en de naam ‘MALAHIDE’ is een stadje in Ierland, gekend voor zijn prachtig ‘Malahide Castle’.
De 4 muzikanten zijn samen goed voor méér dan 200 jaar levenservaring en gezien ze geboren zijn in de sixties – en dus de folk-revival aan de levende lijve ondervonden ! – kunnen ze rekenen op samen 100 jaar podiumervaring !

Katelijne Janssen (zang, accordeon & gitaar)

Zij kreeg de smaak van het optreden te pakken toen ze in de jaren 90’ als singer-songwriter de folkclubs van het Engelse Kent afschuimde.

Terug in Belgie vervoegde ze de Keltische folkband ‘Poitin’. Katelijne is ook zangeres en accordeoniste bij folkband Green Jacket. Met Malahide brengt Katelijne songs uit het Iers , Anglo-Amerikaans en evergreens-repertoire.

Dirk Decombele (Fiddle)

Begon als violist in de jaren 80 bij de Roeselaarse folkgroep O’Djavel. Hij was 15 jaar lang violist bij de folkgroep ‘Aran’. In 2000 vervoegde hij de alombekende folkband Green Jacket. Dirk volgde workshops fiddle bij Kieran Fahy (Shantalla).. Dirk is bovendien de broer van Jan Decombele, producer-componist en beroemd gitarist bij Studio 100 en talrijke bands.

Johan Knockaert (banjo, mandoline, gitaar & bouzouki)

Johan is onze multi-instrumentalist en ouwe rot in het vak ! Sinds zijn jeugd gefascineerd door de onuitputtelijke bron van de “Keltische muziek”. Hij heeft ook enkele jaren swingjazz gespeeld. Johan duikt vooral her en der op als sessiemuzikant. Was tevens, net als Katelijne, muzikant bij de Brugse band ‘Poitin’.

William Alfvoet (zang, percussie & bodhran)

William was ooit zanger bij de gekende Brugse folkband ‘Tamlin’ in de jaren 80. William brengt met zijn karaktervolle stem de Ierse ballades, meezingers en de Nederlandstalige folknummers.

Gratis bezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'.. Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.
Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Waar?

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140
8301 Knokke-Heist
Tel.: 050 53 07 30
www.sincfala.be


Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.