headerbg bl

Welkom

dsc0455.JPG

Zeeland blijft niet vanzelf mooi...

In een lezing vertelt Fred Schenk, districthoofd Zuid van Het Zeeuwse Landschap, op 27 juni vanaf 19.30 uur wat er allemaal komt kijken bij het beheer van natuurgebieden. Behoud en herstel van de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden vragen om een zorgvuldige aanpak, die van gebied tot gebied kan verschillen.

Zo kan het zijn dat meer van het regenwater in een gebied moet blijven voor de planten. Of dat begrazing door runderen en schapen de ruimte geeft aan gewenste plant- en diersoorten. Soms is selectief maaien het beste. Daarbij zorgen we er natuurlijk zoveel mogelijk voor dat u van al dat moois kunt genieten. Als het maar enigszins kan zijn onze terreinen opengesteld voor publiek.

Soms vrij toegankelijk, soms in de vorm van een excursie.

Fred Schenk zal inzoomen op het beheer van diverse landschapselementen, waaronder diverse onderdelen van de Staats-Spaanse Linies in West Zeeuws-Vlaanderen.

Aanmelding

Reserveren is noodzakelijk.
De lezing wordt georganiseerd door Museum Het Bolwerk. U kunt zich daar tot zondag 24 juni aanmelden, per mail of telefonisch: 0117-301200.

Adres

Museum Het Bolwerk, Markt 28, 4515 BB IJzendijke

Kosten

Deelname kost € 8,- p.p.


Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.