Paljas Museumavond Sincfala met optreden van 'Shantykoor Blankenberge'

shantykoor-0041-lores.jpg

Shantykoor Blankenberge

De Museumavonden zonder het Shantykoor Blankenberge is als een café zonder bier. Een veertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!
Van in het begin koos het koor voor een echt shantyrepertoire doch de typische Vlaamse zeemansliederen uit de roemruchte IJslandvaart konden niet ontbreken. Aan de kledij werd ook aandacht besteed. Allen werden uitgedost in de typische zeemansplunje van het vissersvolk aan de Vlaamse kust.

In ruim negentien jaar tijd is het Blankenbergse Shantykoor een vaste waarde geworden op alle grote maritieme evenementen in Vlaanderen zoals Oostende voor Anker, Festival van het volkslied aan zee (Oostduinkerke), Vis en Folklorefeesten (Mariekerke) en de folkloristische evenementen aan de Vlaamse Kust zoals Paravangfeesten (Blankenberge), Visserijfeesten (Oostende), Zeewijding (Wenduine) en de Havenfeesten (Blankenberge).

Gratis bezoek met gids

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Romeinen in de Zwinstreek".

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Proeven'.

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Om 20 uur start het optreden van het veertigkoppig "Shantykoor Blankenberge" in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.


Afdrukken E-mailadres