Zo vrij als een vogel!

tellers-op-vogeltelpost-bresken-2018-320


Kom op zaterdag 5 mei naar de vogeltelpost bij Breskens aan de rand van Waterdunen en zie duizenden vogels vliegen.

In het voorjaar trekken vogels weer in grote aantallen langs de kust naar het noorden. Precies bij Waterdunen moeten ze de Westerschelde oversteken. Dat is een spectaculair gezicht. Daarom staat er op de dijk, vlakbij de vuurtoren van Breskens, een vogeltelpost. Daar staan vrijwilligers die al die vogels tellen.

Op zaterdagochtend 5 mei vertellen de vogelaars graag meer over wat er allemaal langs komt vliegen. Kom tussen 7.00 u en 12.00 u naar de telpost en hoor alles over de trekvogels. Neem een kijkje door een telescoop en probeer zelf overvliegende vogels te spotten. Ga mee met een rondleiding langs de kreken van Waterdunen. Veel vogels strijken neer in het gebied om even te rusten en voedsel te zoeken voor ze verder vliegen.

Programma

Iedereen is welkom tussen 7.00 en 12.00 u.
Uitleg over trekvogels is om 7.00 u, 8.00 u en 9.00 u.
Rondleiding door Waterdunen om 9.00 u en 10.00 u.

Aanmelden

Wil je zeker zijn van een plekje bij de rondleiding en de uitleg over de vogeltelpost, meld je dan voor vrijdag 4 mei 15.00 u aan bij Het Zeeuwse Landschap, 0113 569 110 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Afdrukken E-mailadres