headerbg bl
HomeGeschiedenisBezoekerscentrum Damme en de Zwinstreek

Bezoekerscentrum Damme en de Zwinstreek

damme-bezoekerscentrum-foto-binnenOp 1 april 2012 werd het vernieuwde bezoekerscentrum in Huyse de Grote Sterre officieel heropend.

De Zwinstreek is één van de belangrijkste groengebieden in Vlaanderen. Nergens anders is de samenhang tussen geschiedenis, cultuur, natuur en landschap zo zichtbaar aanwezig als hier. In het hart van de Zwinstreek ligt het historische stadje Damme. Op een steenworp van het stadhuis prijkt al ruim vijf eeuwen de statige patriciërswoning ‘Huyse de Grote Sterre’, waar ook het bezoekerscentrum zijn onderdak heeft.

Een infomodule naast de bezoekersbalie maakt je wegwijs in het aanbod van fietsnetwerken, wandelroutes en ruiterroutes. Daarnaast vind je er informatie over de belevingsmogelijkheden in natuurgebieden, dorpen of stadjes enz. Via historisiche kaarten, tijdslijnen, interactieve computertoepassingen en multimediale technieken je je verdiepen in cultuur-historische en toerischtisch-recreatieve informatie over de streek.

Permanente tentoonstellingsmodules

De nieuwe permanente tentoonstellingsmodules zijn opgebouwd rondom drie belangrijke thema's: het ontstaan en de evolutie van Damme, het landschap van de Zwinstreek en de forten en verdedigingswerken van de Staats-Spaanse Linies. Met historische kaarten, tijdslijnen, interactieve computertoepassingen en multimediale technieken kan je je verdiepen in de streek. Het onstaan van de stad, de vormgeving van een middeleeuwse havenstad tot een unieke stadsversterking, de onstaansgeschiedenis van het polderlandschap, stap voor stap gewonnen op zee door dijkenbouw tot en met het ontstaan van de grens tussen de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden na de Tachtigjarige Oorlog, ... het zijn stuk voor stuk elementen van het verhaal die een bezoek aan eigen streek kleur en inhoud geven.

Deze items in de tentoonstelling geven inkijk in de identiteit van de grensstreek en geven de Zwinstreek een unieke plaats in de ruimere toeristische regio van het Brugse Ommeland.

Schellemolen
Jacob van Maerlantstraat 3 , Damme , België
Deze tentoonstelling graaft terug naar het begin van de 19de eeuw, maar blikt ook naar de toekomst.
Wanneer? 01/08/2015 tot 13/09/2015
Published
Contactgegevens
+32 (0)50 288 610
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
16 april tot 15 oktober:
werkdagen : 9u – 12u & 14u – 18u
zater-, zon- en feestdagen :10u – 12u & 14u – 18u
16 oktober tot 15 april:
werkdagen : 9u – 12u & 14u – 17u
zater-, zon- en feestdagen :14u – 17u
Gratis toegang

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.