headerbg bl
HomeGeschiedenisPlattelandscentrum Meetjesland

Plattelandscentrum Meetjesland

sint-laureins-plattelandscentrum-04Gesitueerd in de oude melkerij van Sint-Laureins laat een speelse, interactieve en educatieve tentoonstelling je kennismaken met de rijke geschiedenis van de land- en tuinbouw in het Meetjesland. In het bioscoopzaaltje krijg je een kortfilm te zien over de relatie tussen de producent en de consument.
Naast dit alles organiseert het Plattelandscentrum Meetjesland ook andere activiteiten en arrangementen. Zo is er de belevingswandeling ‘Beleef de fratsen van Paster Sies’, ‘Uit met Félicienne’, ‘Op stap met Marcel de palingvisser’,… Het zijn stuk voor stuk interessante, plezante en ontspannende wandelingen die doorgaan in verschillende gemeentes van het Meetjesland. Tijdens deze wandelingen geniet je van streekproducten in lokale horecazaken. Er worden ook cursussen georganiseerd in het kader van het Meetjesland en het platteland.

Erfgoed

Het Plattelandscentrum heeft rond erfgoed drie genootschappen opgericht. Deze genootschappen zijn groepen van vrijwilligers die werken rond een bepaald erfgoedthema. De drie genootschappen zijn het vertelgenootschap, zanggenootschap en het culinair genootschap. In deze groepen worden oude en authentieke streekgebonden liedjes, teksten en recepten herontdekt. De informatie wordt gezocht, alles wordt opnieuw uitgeprobeerd en ten slotte wordt dit alles aan het publiek voorgesteld tijdens bepaalde activiteiten. Zo kan een volksverteller uitgenodigd worden om van uw feestje iets unieks te maken of wordt er jaarlijks een festival georganiseerd waarbij u deze drie genootschappen aan het werk kan zien.

Educatie

In het bezoekerscentrum zijn lagere scholen van harte welkom voor een rondleiding. Deze rondleidingen gebeuren steeds onder de deskundige begeleiding van een gids, die samen met en op het niveau van de groep het bezoekerscentrum verkent.
Voor de derde graad lager onderwijs is een educatief boekje ontwikkeld met leesteksten en vragen. De leerlingen kunnen zelfstandig de oplossingen zoeken in de bezoekersruimte. Voor leerlingen van het middelbaar onderwijs kunnen in samenspraak met de leerkrachten workshops aangeboden worden rond diverse thema’s.

Sint-Laureins - Plattelandscentrum MeetjeslandSint-Laureins - Plattelandscentrum MeetjeslandSint-Laureins - Plattelandscentrum MeetjeslandSint-Laureins - Plattelandscentrum MeetjeslandSint-Laureins - Plattelandscentrum MeetjeslandSint-Laureins - Plattelandscentrum MeetjeslandSint-Laureins - Plattelandscentrum Meetjesland
Contactgegevens
+32 (0) 9 379 78 37
+32 (0) 9 379 74 78
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Open op donderdag- en vrijdagnamiddag --> Individueel te bezoeken op donderdag- en vrijdagnamiddag van 13u30 tot 16u00

Voor groepen steeds op afspraak. --> In groep (maximum 50 personen) alle dagen te bezoeken mits afspraak ten minste 3 weken vooraf.

Rondleidingen
Ja, op aanvraag

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.