headerbg bl
HomeGeschiedenisArcheologisch Museum Aardenburg

Archeologisch Museum Aardenburg

Romeins en middeleeuwse rijkdommen

aardenburg-archeologisch-museum-05Een van de oudste plaatsen van de Zwinstreek (en zelfs van Nederland en Vlaanderen) is Aardenburg. Het bestaat al bijna 2.000 jaar. In de bodem van Aardenburg is een grote hoeveelheid Romeinse en middeleeuwse voorwerpen gevonden. Benieuwd naar het leven van toen? Ga dan naar het Gemeentelijk Archeologisch Museum.

Aardenburg is een Romeins-keizerlijke stichting. Er was een groot fort voor 1.000 soldaten en een dorpje. Het museum laat het dagelijkse leven van deze soldaten en burgers zien aan de hand van verscheidene Romeinse personages: een soldaat, een koopmansfamilie (vader, moeder, zoontje, slaaf) en een priester. Zij tonen je het verhaal achter de vele opgegraven voorwerpen: hoe ze woonden, wat ze aten en dronken, in welke goden en godinnen ze geloofden, en hoe ze zich beschermden tegen het boze oog.

In de middeleeuwen was Aardenburg een bedrijvige en rumoerige Vlaamse havenstad. In het museum ontmoet je een aantal opvallende personen uit die tijd: een schipper, een herbergiersfamilie (en hun hondje), een bedevaartganger en een priester. De voorwerpen die zij gebruikten kun je bezichtigen. Zo kom je bijvoorbeeld te weten wat misbaksels zijn. Waarvoor vogelfluitjes gebruikt werden. Hoe oud spaarpotjes zijn. En wat doet een vuurspuwende draak in het museum?

Je kunt niet alleen luisteren en kijken, maar ook hun bezigheden beleven. Bijvoorbeeld een Romeins bordspelletje of middeleeuws dobbelen.

Hieronder onze website email adres:
www.museumaardenburg.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aardenburg - Gemeentelijk Archeologisch MuseumAardenburg - Gemeentelijk Archeologisch MuseumAardenburg - Gemeentelijk Archeologisch MuseumAardenburg - Gemeentelijk Archeologisch MuseumAardenburg - Gemeentelijk Archeologisch Museum
De elektrische draadversperring bij Eede.
Marktstraat 18 Aardenburg Nederland
De Eerste Wereldoorlog in West-Zeeuws-Vlaanderen. Nederland was inderdaad neutraal, maar die neutraliteit kende een prijs.
Wanneer? 05/07/2014 tot 21/09/2014
Published
Contactgegevens
+ 31 (0) 117 49 28 88
+31 (0) 6 13 68 00 52
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
van 1 april t/m 31 oktober:
Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Volwassenen € 3,50
Kinderen t/m 6 jaar gratis
7 t/m 18 jaar, groepen vanaf 10 personen en houders CJP pas: € 2,50 pp
Museumkaarthouders gratis
Schoolgroepen op aanvraag

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.