1978

03/07/1978, Zwemmarathon Residentie geslaagd, Het vrije volk: democratisch-socialistisch dagblad (www.delpher.nl)

Zwemmarathon Residentie geslaagd

DEN HAAG - Leden van de Haagse zwemclub Residentie hebben een succesvolle zwemestafette over het IJsselmeer afgelegd.

In 14 uur en 30 seconden legden tien zwemmers een afstand van 56 kilometer af. De tocht was bedoeld- als een training voor een estafette over het Kanaal in september.

Zes leden van Residentie zullen dan trachten de oversteek naar Engeland te maken. Richard Broer was zaterdag de snelste bij een lange baanwedstrijd in Hoeke-Sluis. Hij legde de 3 kilometer vrije slag af in 44.35.04. Bij de dames leverde dit nummer een overwinning op voor Madeleine de Graaf. Op het schoolslagnummer won Ron Pfaff bij de heren en Linda Boekelaar bij de dames.

In Spaarnwoude zegevierde Ineke Ran tijdens wedstrijden om de Zwemkroniekbeker op de 2 kilometer vrije slag dames. Zij bracht een tijd van 26.51,3 op de chronometers. Edwin Kooyman won deze afstand bij de heren.

De 2 kilometer schoolslag heren leverde een overwinning op voor Lex Bruinink. Leen Belder uit Papendrecht werd tweede. Bij de dames toonde Linda Boekelaar zich, evenals in Hoeke-Sluis de beste schoolslagzwemster.

Ton Brouwer vestigde tijdens de jaarlijkse zwemmarathon over 16 kilometer in het Kanaalvan Sluis naar Brugge een record. Met een tijd van 3 uur 39 minuten en 40 seconden was de zwemmer van PSV drieƫneenhalve minuut sneller dan de winnaar van het vorig jaar, de Belg Rudi Willems.

3/07/1978
Het vrije volk: democratisch-socialistisch dagblad (www.delpher.nl)
1978

Afdrukken E-mailadres