headerbg bl
HomeNieuwsNieuws 2009Onthulling toekomstplannen Het Zwin

Onthulling toekomstplannen Het Zwin

zwin

Het Provinciaal Natuurcentrum Zwin staat voor een grote veranderingsoperatie. De Provincie West-Vlaanderen, eigenaar van het Provinciaal Natuurcentrum Zwin en het Agentschap voor Natuur en Bos van het Vlaamse Gewest (ANB), eigenaar van de Zwinvlakte, willen het Zwin uitbouwen tot een nieuw en eigentijds, toeristisch-educatief project. De Provincie en het ANB sloten hiervoor in 2008 een samenwerkingsovereenkomst en maakten werk van een projectvisie. Deze visie moet leiden tot een totaal vernieuwd ‘Natuureducatief Ecotoeristisch Zwin’ in 2012.

Blikvangers hierbij zijn een nieuw Bezoekerscentrum, dat de huidige, verouderde gebouwen vervangt, en een Kijkcentrum dat een panoramisch zicht op de Zwinvlakte biedt. De werken worden op ruim 16 miljoen euro geraamd. Tijdens de veranderingswerken blijft het Zwin open voor het grote publiek. Er zijn reeds heel wat onderhoudswerken gebeurd en er is een nieuwe cafetaria geopend.

Het Zwin is en blijft één van de belangrijkste natuurtoeristische trekpleisters langs onze kust. In 2006 verkocht de Compagnie ‘Het Zoute’ twee delen van het Zwingebied aan de overheid: de Zwinvlakte met zeereepduinen (180 ha) aan het Agentschap Natuur en Bos, en het ‘vogelpark’, het huidige Provinciaal Natuurcentrum Zwin (18 ha) aan de Provincie West-Vlaanderen.

Bron: E-zine Provinciaal Natuurcentrum Zwin

Afdrukken E-mailadres

HoofdpuntenInterresante rubriekenZoekenAndere informatie
Startpagina
Activiteiten
Nieuws
Gastheerschap
Musea in de Zwinregio
Kustmusea
Geschiedenis
Reecz
Publicaties heemkunde
Tijdslijn
Bibliotheek
Europese projecten
Raakvlak
Contact
Copyright © 2020  - Zwinstreek.eu - Alle rechten voorbehouden.