Nieuwe wandelroute in Meetkerke

wandelroute_meetkerkse-moerenMeetkerke is een wandelroute rijker. De Meetkerkse Moerenwandelroute (49ste provinciale wandelroute) is één van de langere in de reeks maar kan ingekort worden. De route is net geen 15 km lang en vertrekt aan de onthaalparking in Meetkerke. Je kan er de fiets of auto makkelijk kwijt en kan al de sfeer opsnuiven aan de infohut. Het vlakke polderlandschap en het kanaal Brugge-Oostende vormen het decor voor een verkenning van de streek.

In mei 2009 werd herinrichting van de Meetkerkse Moeren afgewerkt. die Die had als doel opnieuw vochtige hooilanden te creëren en het oorspronkelijke open karakter van de moeren te herstellen. Dat is de beste manier om de talrijke zeldzame vogels en planten die er hun thuis hebben, te beschermen. De wandelroute loopt langs graslanden, hooilanden, langs bossen en door de Moerstraat op de vroegere dijk. Er werden laantjes (ondiepe greppels) opnieuw uitgegraven en het waterpeil werd met 25 cm verhoogd.

In de routebrochure zijn 3 thema’s uitgewerkt waarin uiteraard de geschiedenis van het 428 ha grote gebied wordt toegelicht. Daarnaast komt ook nog de vele fauna en flora aan bod en wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van de Oostendse vaart. Langs de route wordt de wandelaar getrakteerd op diverse informatieborden met meer uitleg over het gebied en kan hij genieten van eindeloze uitzichten over de vlakke polder.

De wandelroute is een initiatief van Westtoer met steun van de Provincie West-Vlaanderen en de gemeente Zuienkerke

Praktisch
Van de wandelroute wordt een routebeschrijving met kaart uitgegeven. Deze kost € 2,00 en is onder andere beschikbaar op de volgende plaatsen:

• Westtoer, T 050 30 55 00, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, T 0800 20 021, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Dienst voor Toerisme Zuienkerke, Kerkstraat 17, 8377 Zuienkerke, T 050 43 20 50 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.zuienkerke.be

Afdrukken