Word jij een echte Gastheer van de Zwinstreek?

gastheer-zwinstreek-001Heb jij zelf een B&B, een camping, een restaurant of een hotel? Werk je in een horeca - of dagrecreatiezaak in de Zwinstreek? Verkoop je streekproducten? Kom je vaak in contact met toeristen en recreanten?

Dan ben jij een mogelijke ‘Gastheer van de Zwinstreek’.

Ongetwijfeld word jij door je gasten en klanten vaak overstelpt met vragen, zoals:

gastheer-zwinstreek-wandelende-familie

Wij bieden je een 5-daagse cursus aan die zal doorgaan in de maanden februari en maart op diverse locaties in de Zwinstreek. Tijdens die 5 dagen maak je kennis met de geschiedenis, cultuur, landschap en natuur van de Zwinstreek. Je leert er om zelf je weg te vinden in het aanbod van alle gemarkeerde wandel-en fietsroutes en activiteiten voor kinderen. Na het volgen van de cursus zul jij in geuren, kleuren en smaken kunnen vertellen over de typische streekproducten van de Zwinstreek.

Bovendien leer je op die manier je collega-ondernemers beter kennen en maak je arrangementen met elkaar. In de toekomst kun je je klanten doorverwijzen naar elkaar en wordt een weekendje Zwinstreek voor elke klant een rijk gevulde ervaring.

Als Gastheer van de Zwinstreek ben je je terdege bewust van de unieke locatie van jouw bedrijf in de streek. Je wordt als het ware een ambassadeur voor jouw omgeving. Jij kent de mooiste plekjes en geeft dit soort tips heel graag door aan jouw gasten.

Na beëindiging van de cursus krijg je een bordje op je gevel met de vermelding ‘Gastheer van de Zwinstreek.

Inhoud van de cursus

Donderdag 2 februari 2012 van 09.30u tot 13.00u

kinderen-ooievaar-zwinDonderdag 9 februari 2012 van 09.30u tot 13.00u

Donderdag 16 februari 2012 van 09.30u tot 13.00u

kinderen-in-rietveldDonderdag 1 maart 2012 van 09.30u tot 13.00u

Donderdag 15 maart 2012 van 09.30u tot 13.00u

Praktisch

Informatieavond

Op donderdag 1 december om 20 uur vindt in het stadhuis van Damme, Markt 1 een informatie-avond plaats waar de cursus uitgebreid zal worden toegelicht.

Voor wie?

Voor alle personen die werkzaam zijn in de recreatiesector in de Zwinstreek.

Kostprijs

De cursus is GRATIS. Je kunt de folder hier downloaden.

Inschrijven

Telefonisch +32(0)50630198 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gastheerschap is een initiatief binnen het Europees project Recreatie & Ecotoerisme in de Zwinstreek (REECZ). Dit is een innovatief en uitvoeringsgericht project, gericht op de versterking van grensoverschrijdende beleving van de natuur, het erfgoed en het landschap in de Zwinstreek. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Europese Interreg IV-programma voor de Grensregio Vlaanderen-Nederland.

Afdrukken