Zoeken in databanken

De websites Zwinstreek en Museum Sincfala bevatten een reeks databanken waarin je specifieke informatie kan opzoeken. Hieronder vind je een overzicht:


Zwinstreek

Publicaties heemkundige kringen
Zoek in de oude jaargangen van de heemkundige kringen actief in de Zwinstreek: Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago, Heyst Leeft en Cnocke is Hier. Je kan de pagina's van de gevonden artikels downloaden in pdf. Zoekmogelijkheden op jaartal en/of tekst (in de volledige inhoud) en/of trefwoorden.

Tijdslijn
Zoek in een reeks van duizenden gegevens van historische feiten die zich afspeelden in de Zwinstreek. Zoekmogelijkheden op trefwoord(en) en/of jaartallen (van/tot).

Patrimonium
Zoek via een digitale kaart naar interessante plaatsen en plekjes, gebouwen, kunstwerken... in de gemeente Knokke-Heist, later aangevuld met de hele Zwinstreek.

Bibliografie
Zoek in duizenden publicaties die handelen over de Zwinstreek (Collectie Sint-Guthago) en Knokke-Heist (Collectie Knokke-Heist). Al deze publicaties zijn beschikbaar (ter plaatse te consulteren, niet uitleenbaar) via de leeszaal van bibliotheek Scharpoord. Zoekmogelijkheden op titel en/of auteur en/of trefwoorden.


Museum Sincfala

Museumcollectie
Zoek in de tienduizenden voorwerpen die deel uitmaken van de collectie Museum Sincfala. Zoekmogelijkheden via trefwoorden en/of in de hele collectie, een deelcollectie, een rubriek van een deelcollectie of een onderrubriek van een rubriek van een deelcollectie en via een identificatienummer (zeven letters en vijf cijfers).

Museumbibliotheek
Zoek in de duizenden publicaties die handelen over onderwerpen die aan bod komen in Museum Sincfala en literatuur over de voorwerpen bewaard in de museumcollectie. Al deze publicaties zijn beschikbaar (ter plaatse te consulteren, niet uitleenbaar) via Museum Sincfala. Zoekmogelijkheden op titel en/of auteur en/of trefwoorden.

Beeldbank
Zoek in de collectie prentbriefkaarten uit de gemeente Knokke-Heist en Zeebrugge. In de toekomst zullen de collectie prentbriefkaarten worden aangevuld met gedigitaliseerde foto's uit de collectie van Museum Sincfala. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met de Beeldbank West-Vlaanderen. Zoekmogelijkheden op trefwoorden en/of uitgever en/of deelcollectie en/of jaartallen (van/tot) en/of inventarisnummer.

Afdrukken